15.1.10

"ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ"

Εγώ σας τα έλεγα ψηφίστε τον γιγαντοτεράστιο Γιωργάκη για να συμμαζέψει το Κράτος. Όχι όπως τον μπούλη τον Καραμανλή που αποπειράθηκε κάποτε να σκεφτεί ότι θα βάλει τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών φοροδιαφυγής και τον πήραμε με τις πέτρες γιατί ήθελε να σας κάνει όλους ρουφιάνους! ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ!
Εσείς απλά θα αναφέρετε τους γειτόνους σας και οι αναφορές σας θα χρησιμοποιούνται για στατιστικές. Κάποτε αυτο το Κράτος πρέπει να αποκτήσει αξιόπιστες στατιστικές! Ευτυχώς που ανέλαβε ο γιγαντοτεράστιος και έβαλε πλάτη ώστε να έχουμε στατιστικές για το πόσο φοροδιαφεύγουμε. Εγώ φεύγω πάω ν' αρχίσω τις ρουφιανιές και εσείς διαβάστε αυτό:

Ρεπορτάζ :
Έλεν Λάκαλη
(από ΤΑ ΝΕΑ)


Λίστες φοροφυγάδων με ηλεκτρονική επιβράβευση, «αναφορές» πολιτών στην Εφορία, διασταυρώσεις στοιχείων από λογαριασμούς για φως, νερό, τηλέφωνο αλλά και διπλασιασμός περιουσιακών στοιχείων για όσους φορολογουμένους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά δεν το κάνουν, επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να διευρύνει τη φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρεται στο Πρόγραμμα...
Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στους φορολογουμένους θα δοθεί η δυνατότητα να αναφέρουν στις ελεγκτικές αρχές εταιρείες και ιδιώτες που φοροδιαφεύγουν. «Οι αναφορές αυτές θα χρησιμοποιούνται για τη στατιστική ανάλυση των χαρακτηριστικών των φοροφυγάδων και τη διεξαγωγή ελέγχων ώστε να ανευρεθούν οι φοροδιαφεύγοντες και να επιβραβευθούν οι ευρηματικότεροι. Οι καταγγέλοντες από την άλλη, θα λαμβάνουν ιδιόχειρη επιστολή από τον Γιωργάκη οποία θα αναφέρει τα φορολογικά έσοδα στα οποία συνέβαλαν και θα τους απονέμεται το παράσημο της ανοικτής παλάμης του ΠΑΣΟΚ».
Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης υπάρχει μακρά λίστα μέτρων υπέρ της φοροδιαφυγής. Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών, όπως περιγράφονται στο ΠΣΑ, ξεχωρίζουν επίσης η κατάργηση του πόθεν έσχες για τους εφοριακούς, η διεκπεραίωση των ελέγχων από τους διευθυντές των Εφοριών ώστε να μεγιστοποιηθούν και τα λαδώματα, η παρακολούθηση των εφοριακών με GΡS, ώστε να ξέρουν οι πολίτες να τους αποφεύγουν, αλλά και η καθιέρωση συνταγογράφησης των φαρμάκων με... το τηλώφωνο ώστε να μεγιστοποιηθούν οι κομπίνες με την παράνομη συνταγογράφηση και να ανασάνουν τα ταμεία.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει στόχο την είσπραξη ποσού 2.500 ευρώ από την προαγωγή της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, στόχος που έχει υποεκτιμηθεί όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση του ΠΣΑ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Ζανιάς. Η προαγωγή της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής αποτελούν μεγάλα στοιχήματα για το οικονομικό επιτελείο, καθώς η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στα δύο αυτά μέτωπα εκτιμάται πως θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την επιτυχία του προγράμματος αύξησης του ελλείμματος. Μόνο από τη φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ το Δημόσιο, αν όλα πάνε καλά, που θα πάνε... θα χάνει κάθε χρόνο 66,6 δισ. ευρώ, ενώ από την εισφοροδιαφυγή τα ασφαλιστικά ταμεία θα στερούνται σε ετήσια βάση έσοδα 80 δισ. ευρώ. Ευχόμαστε όλοι η Κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους της!
Ηλεκτρονικό μάτι στους ελεύθερους επαγγελματίες
Έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να παταχθεί η φοροδιαφυγή στους κόλπους των ελεύθερων επαγγελματιών τα προηγούμενα χρόνια, το οικονομικό επιτελείο θέτει σε εφαρμογή σχέδιο ηλεκτρονικής παρακολούθησης των ελέγχων του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι με υψηλό κίνδυνο φοροδιαφυγής θα υποχρεούνται να εγκαταστήσουν πρόγραμμα παρακολούθησης των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, ώστε να γίνονται Λούηδες όταν πλησιάζουν έλεγχοι». Στο νέο σύστημα αναμένεται να ενταχθούν κυρίως γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί και τεχνίτες, ενώ παράλληλα στο σύνολο της αγοράς προωθείται η τροποποίηση των ταμειακών μηχανών.
Με τις αλλαγές που προωθούνται στις ταμειακές μηχανές και αφού αυτές εγκατασταθούν στο σύνολο της αγοράς (ακόμα και σε βενζινάδικα, ταξί και λαϊκές αγορές), οι αποδείξεις που θα εκδίδουν οι νέες ταμειακές θα είναι λευκές με λευκά γράμματα ώστε κανένας κερατάς εφοριακός να μην μπορεί να διασταυρώσει το αναγραφόμενο ποσό. Έτσι πιστεύεται ότι θα πολλαπλασιαστούν τα πλαστά τιμολόγια με παράλληλες συνέργιες για όλη την οικονομία, ενώ θα κόβουν πλέον αποδείξεις ακόμα και αυτοί που μέχρι τώρα δεν έκοβαν!
Σαρωτικές διασταυρώσεις
Σε εργαλείο ουσιαστικής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής σκοπεύει να μετατρέψει το οικονομικό επιτελείο και τις διασταυρώσεις. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα συλλέγει στοιχεία απ' όποια διασταύρση μπορεί. Πόσα αυτοκίνητα πέρασαν ευθεία, πόσα έστριψαν,πόσα κόρναραν... Ήδη στη ΓΓΠΣ με την υποβολή των εντύπων Ε9 και των δηλώσεων ΕΤΑΚ έχει δημιουργηθεί ένα ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, τα στοιχεία ακινήτων του οποίου θα διασταυρωθούν, σε μεγάλες διασταυρώσεις για να χωράνε, με τα στοιχεία των φορολογουμένων με εκκρεμή χρέη. Όποιος φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αλλά κατέχει σημαντική ακίνητη περιουσία θα βρεθεί αντιμέτωπος με βραβεία και χρηματικούς επαίνους. Η ΓΓΠΣ θα συλλέξει όλες τις διασταυρώσεις και όλοι οι δρόμοι στην Ελλάδα θα γίνουν ευθείες. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά ...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιά να δούμε τί άλλη ανοησία θα διαβάσουμε; Να δούμε Γιωργάκη σε τί βάθος φθάνει η ανικανότητα των δικών σου υπουργών.

Να δούμε επι τέλους, γιατί έστω κσι ένας υπουργός δέν πήγε σε μία κλινική ή σε ένα Νοσοκομείο για να μάθει απο το λογιστήριο, ποιός χειρουργός και πόσες φορές τον μήνα χειρούργησε. Και για να υπολογίσει με το μικρότερο φακελάκι με τα 3.000 ευρώπουλα. Και χωρίς χρονοκαθυστέρηση να λογαριάσει, πόσο φόρο χρωστάει ο λεγάμενος στο ελληνικό δημόσιο.

Και άν ο κύριος αυτός αρνηθεί, τότε το επόμενο βήμα στην ακίνητη περιουσία, στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα πόσα 4Χ4 και σε ό,τι άλλο αποκτάται, όχι με τον απλό μισθό, αλλά απο τις "τσόντες"

Και βάζεις βρε απροσγείωτε ανεπάγγελτε και ηλίθιε Τζέφρυ τους ασθενείς που χειρουργήθηκαν, να καταγγείλουν αυτούς που τους έκαναν καλά. Βλαμμένος είσαι παιδάκι μου; Καταγγέλλει κανείς αυτόν που τον έσωσε;

'Αμε στο ... Τορόντο αμερικανάκι μπας κει εκεί βρείς κανέναν να σε περιμαζ΄ψει. Γιατί εδώ την έχεις ήδη βαμμένη

ΠEΛΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Βελτιώνεσε Παπαγιάννη
και σε ανώτερα

Παπαγιάννης είπε...

Ευχαριστώ παιδιά ευχαριστώ!
μη με χάσετε από στο αποκαλυπτικό δελτίο του κώλου...
Θα έχω όπως πάντα μαζί μου και τον Καψαμπέλη με τη στερεοσκοπική όραση...
ciao